enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
28,8960
EURO
31,4606
ALTIN
1.923,44
BIST
8.026,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
11°C
İstanbul
11°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
13°C
Salı Çok Bulutlu
14°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
13°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
9°C

74 ton gıda atığı hayvansal proteine dönüştü

“Siyah Asker Sineği” projesi kapsamında Migros’un belirlenen mağazalarından toplanan besin atıkları biyoteknoloji kullanılarak bakım konutlarındaki hayvanların beslenmesi için yine besin zincirine kazandırılıyor.

74 ton gıda atığı hayvansal proteine dönüştü
01.07.2023 14:00
0
A+
A-

İSTANBUL (İGFA) – Migros, döngüsel iktisada katkıyı yenilikçi ve farklı projelerle sürdürüyor. “Siyah Asker Sineği” projesi kapsamında Migros’un belirlenen mağazalarından toplanan besin atıkları biyoteknoloji kullanılarak bakım konutlarındaki hayvanların beslenmesi için yine besin zincirine kazandırılıyor.

Çevresel döngüyle bugüne kadar 14 ton organik gübre, 4 ton mama elde edildi.

Proje sayesinde 262 ton karbondioksit emisyonu engellenerek yaklaşık 4 bin 391 ağacın bir yılda havadan temizlediği karbondioksit ölçüsüne muadil bir tesir sağlandı.

Ayrıca, 30 ton balık okyanuslarda korunarak insan tüketimine ayrılmış oldu.

Migros Ticaret A.Ş. Kalite ve Etraf İdaresi Yöneticisi Hülya Günay, “Dünyada artan nüfus ile birlikte hayvansal protein kaynaklarına olan muhtaçlık da giderek artıyor. Döngüsel iktisada hoş bir örnek teşkil eden, biyoteknoloji ile üretilen BSF ve yan eserleri pazarının, Dünyada 2033 yılında 4 milyar dolarlık bir hacme ve 8 milyon tonluk bir büyüklüğe erişmesi bekleniyor. Ülkemiz için ise şimdi çok yeni ve endüstriyel boyutta tesisler bulunmuyor. Fakat döngüsel iktisada katkı sağlayan bu proje kıymetli bir başlangıç yaptı. 74 ton besin atığından 4 ton mama, rejeneratif tarımda kullanılmak üzere 14 ton organik gübre ve kozmetik sanayi için hammadde elde ettik. Proje kazanımları bununla da bitmiyor elbette. Besin atıklarının tekrar besin zincirine kazandırılması, karbon emisyonunu azaltıyor ve pak su tasarrufu sağlıyor.” dedi.

ETİKETLER: